21 november 2023
19:00

Hofors HC

Referat: Söderhamn/Ljusne HC - Hofors HC

På tisdagskvällen begav sig Hofors HC norrut längs E4 till Ljusne ishall och den extremt viktiga streckmatchen mot Sörderhamn/Ljusne HC som parkerade precis framför Steelers i tabellen. Tyvärr blev det inga poäng denna kväll trots en 2-0 ledning innan det gått 10 minuter av första perioden. S/L tog då time out. Skottstatistiken från första perioden vittnar om en mycket stark period från HHC (15-8) i vår fravör. Tyvärr tappar vi sedan matchen och drar på oss en mängd utvisningar. Sista perioden vinner S/L skotten 15-4 så det skvallrar om en spegelvänd matchbild och många Hofors utvisningar.

Huvudtränare Nicco Westman säger såhär om matchen i Ljusne:

Vi öppnade riktigt bra och tog ledningen med 2 mål.
Tyvärr var vi inte ödmjuka med uppdraget och började spela för sig själv och inte tillsammans.
Detta gjorde att vi tappade kontrollen och gav bort matchen

Resultatet och det faktum att GGIK vann sin match gör tabelläget utmanande inför fortsättningen. Förhoppningsvis får Malung sota för det kommande tisdag. Det blir nu ett litet uppehåll och en chans att träna, prata ihop sig och komma väl förberedda till Malungsmatchen. Vi hoppas att Hoforspubliken sluter upp bakom laget nästa vecka och förhoppningsvis kan vi plocka med oss 6 poäng på hemmaplan.

Målskyttar för Hofors HC i Ljusne var: Fabian Lööf och Isak Hansson-Johansson